Gebiedsconferentie op 24 mei aanstaande in Fort Altena

Gebiedsconferentie op 24 mei aanstaande in Fort Altena

Op donderdagavond 24 mei a.s. organiseren de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een gebiedsconferentie met als thema: “Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?”.

De gezamenlijke colleges nodigen iedereen in Altena uit die wil meepraten en ideeën heeft over dit onderwerp.

Het antwoord op de vraag ‘Hoe willen we in Altena omgaan met onze leefomgeving?’ komt in een zogeheten omgevingsvisie te staan. De omgevingsvisie bevat het beleid voor de leefomgeving. Zichtbaar is dat de samenleving verandert en inwoners en ondernemers steeds makkelijker zelf initiatieven nemen en plannen aandragen. De gemeente wil hier met het nieuwe beleid beter op in kunnen spelen en bereidt zich hiermee voor op de nieuwe Omgevingswet.

Deze visie wordt daarom anders dan anders. We nemen de vraagstukken uit de samenleving als uitgangspunt voor deze visie. Natuurlijk betrekken we daarbij het werk dat verzet is bij het opstellen van de Toekomstvisie Altena. De vragen en thema’s uit deze Toekomstvisie die gaan over de fysieke leefomgeving zijn de afgelopen twee maanden aangevuld en concreter gemaakt tijdens interviews die gehouden werden met inwoners, organisaties en ondernemers.

Vragen voor deze visie

Tijdens de conferentie komen bijvoorbeeld de volgende vragen/thema’s zeker aan bod: ‘Hoe onderscheiden we ons als duurzame gemeente?’, ‘Hoe wonen we in de toekomst?’, ‘Hoe ziet de toekomst van het agrarisch buitengebied er uit?’, ‘Hoe gaan we om met recreatie in Altena?’, ‘Hoe versterken we  de kwaliteiten van Altena?’, ‘Hoe bereikbaar is Altena in 2030?’

Deze conferentie biedt u de kans actief mee te praten en invloed uit te oefenen op de inhoud van de omgevingsvisie. Ziet u veranderingen of wilt u graag iets veranderen aan uw leefomgeving, doet u dan mee aan deze gebiedsconferentie. We organiseren verschillende workshops, zodat u de onderwerpen kunt kiezen die het beste bij u passen.  Meer informatie over de thema’s is vanaf 17 mei 2018 te vinden op deze website.

Aanmelden

Locatie: Fort Altena, Tol 8, Werkendam. Tijd: van 17.00 uur tot 22.00 uur. Aanmelden kan tot 20 mei via omgevingsvisie@Altena2019.nl  Graag onder vermelding van uw naam en eventueel de naam van de organisatie die u vertegenwoordigt. U kunt ook op de gemeentelijke website het aanmeldingsformulier invullen (let op link opent in een nieuw venster).  Iedereen is welkom. Voor de inwendige mens wordt gezorgd!

Deel

Reacties

 • Geen. Idee
  15-6-2018 22:35:43
 • Ik hoorde vandaag pas over de bijeenkomst van vanavond ...! Ik zou graag aan willen sluiten! Ik hoop dat dit nog kan.
  24-5-2018 11:19:37
 • Graag wil ik mij zelf en Mevr A. Van Vijven aanmelden voor de informatie avond in fort Altena van 24 mei 2018 start om 17 uur. Ik kon helaas niet eerder aanmelden door werkzaam heden maar die hebben we kunnen verzetten. 😀Hoop dat het nog kan vriendelijke groeten Pauli Meijer
  23-5-2018 15:01:47
 • Graag wil ik mij zelf en Mevr A. Van Vijven aanmelden voor de informatie avond in fort Altena van 24 mei 2018 start om 17 uur. Ik kon helaas niet eerder aanmelden door werkzaam heden maar die hebben we kunnen verzetten. 😀Hoop dat het nog kan vriendelijke groeten Pauli Meijer
  23-5-2018 15:01:32

Plaats een reactie

${xf.ViewCommentTextBox("Email",200,true,"email")}
${xf.ViewCommentTextBox("WebSite",200,false,"url")}
altena
2216